Игра на кодове. Трейлър (видео)

"Игра на кодове" е базиран на истинска история, в която се корени нашето настояще. Необикновен интелект, съдбовни прозрения, математически гений, военно разузнаване и любовна драма са замесени в предисторията на днешните компютри. Защото в историята и в "Игра на кодове" точно така се появява първият компютър.

Бенедикт Къмбърбач играе Алън Тюринг. Гениалният математик от Кеймбридж е вербуван от британското разузнаване, за да разбие кода на Енигма. Това е една от най-великите истории на нашето време. Тя, както повечето от тях се случва в мрачните дни на Втората световна война.

Алън Тюринг получава екип от непригодни гении. Но с тях той не само съкращава войната с поне две години, но и развива технологиите до степента, в която могат да бъдат изобретени компютрите. За което обаче Тюринг плаща сурова цена.

В Кеймбридж младият Тюринг бързо се доказва като новатор в мисленето с теориите си за потенциала на изчислителните машини. Когато войната между Великобритания и Германия е обявена, теориите му се доказват в практиката.

Тюринг лесно минава теста, който го прави член на свръхсекретна група, на която е възложено да декодира критичните немски морски комуникации. За изненада на командващите офицери, познания по темата притежава и младата дама Джоан Кларк. В ролята - Кийра Найтли. Тюринг и Кларк бързо се сприятеляват и скоро се сгодяват. Сценарист на "Игра на кодове" е Греам Мур, режисьор - Мортен Тилдум. В България тази истинска история излиза на големия екран в първите дни на 2015 год - на 2 януари. 

Световната премиера мина, тя бе на 28 ноември. Играта на Къмбърбач бе определена от критиците като "великолепна", а за изпълнението на Кийра Найтли казват, че това е  вероятно най-доброто в кариерата й.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини