Сидеров: Да обявим френския посланик за персона нон грата

"Атака" внася нота във френското посолство.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова управляващите да обявят френския посланик Ксавие дьо Кабан за персона нон грата в България. Шефът на националистите поиска това с мотива, че французинът си е позволил да каже, че български съдия е отсъдил неправомерно. 

Преди дни дьо Кабан разказа за схема, при която със съдебни решения френска фирма преминава в ръцете на други собственици. „Има генерален проблем в съдебната система, навсякъде има гнили ябълки. Това е задкулисие и не се знае с какви групировки, партии и дружества има връзки”, каза тогава френският посланик.

Днес лидерът на „Атака“ призова депутатите да си представят какво ще стане, ако българският посланик в Париж каже подобно нещо. „Колко дни ще му дадат, за да напусне страната и дали няма да го подведат под отговорност?“, попита Сидеров и допълни, че у нас се прави точно обратното – на такъв човек му се дава трибуна.

Лидерът на „Атака“ обясни, че ако страната ни има национално достойнство, трябва да изгони посланика. Той обясни, че партията му ще внесе нота във френското посолство. Сидеров припомни, че дьо Кабан неведнъж се е намесвал в политиката на България. „По време на избори е посочвал и за коя партия да се гласува и за коя не. Казва кой е добър и кой лош“, коментира лидерът на „Атака“. Той призова парламентът да излезе с декларация, в която да определи като недопустимо чужди чиновници да се месят така грубо в интересите на страната.

"Това ще е единственият начин да защитим достойнството си“, категоричен е Сидеров.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    запознат_1418397695
    4 0
    17:19, 12 дек 2014
    Абе токмак защо когато Путин ни са бърка във вътрешните работи мълчиш като п...а а сега ревеш а ма ходиш в Париж да се сгадате а не ходиш в Москва луд за връзване
  • 2
    Х
    х
    2 0
    19:37, 12 дек 2014
    Интересаааааааа,клати фесаааааааааа
Последни новини