Кърджалийка на ръка растояние от терориста в Сидни,властите я евакуират светкавично

Кризата в Сидни

Дъщерята на кърджалийския общественик Назми Мюмюн- Мюжде Зейнел се оказа в епицентъра на заложническата криза в австралийската столица Сидни. Когато иранецът с автралийски паспорт убива трима заложници Мюжде Зейнел е само на двеста метра от мястото на събитието. Тя работи в транснационална компания. Полицейските власти са евакуирали светкавично служителите на офиса.Всички са били откарани по домовете.

Нямаше никакво дискриминационно отношение към мюсюлманите по време и след инцидента, категорична е Мюжде Зейнел. Мюсюлманските организации в страната веднага се разграничили от терориста. Самата Мюжде е много доволна от отношението на властите.

Много хора ,включително и мюсюлмани поставят днес цветя пред кафенето, където загинаха техните съграждани. От днес и нашенката е допусната до работното си място.

Според информация на мюсюлманските организации иранецът е получил през 1996 г. австралийско гражданство и е сменил мюсюлманското си име. През 2003 г. е лежал в затвора за убийството на съпругата си. Според мюсюлманските организации става дума за човек със съмнителна психическа стабилност.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини