Сакскобургготски съди България в Страсбург

Симеон Сакскобургготски е завел дело срещу България в Страсбург заради имотите си. Според него е извършена несправедливост с това, че те все още не са върнати.

"Вече съм се обърнал към Страсбург. Понеже съм европейски гражданин, имам право да се защитя, защото частната собственост е нещо, което не може да се избегне или отрече в страните от ЕС. Има политически подтекст в делата срещу мен за имотите", каза Сакскобургготски пред БНТ.

Той намекна, че се чувства обиден от всичко това: "Винаги си задавам един и същ въпрос. През 1946-та година отечественофронтовската власт ни връчи преди да тръгнем списък на частните, личните ни имоти. Изведнъж сега откъде накъде тези имоти не били наши?! Когато аз и сестра ми дарихме тези 900 дка на София, тогава някой да беше възразил и да беше казал - чакай, това не е твое?!"

Според Царя в момента българите не оценяват достатъчно страната си: "Мисля, че сякаш страдаме от комплекс за малоценност по линия на ЕС, а всъщност сме си нация с богато минало, потенциал, възможност. Трябва да ни се поощрява самочувствието в добрия смисъл на думата."

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Де
    Дедо поп
    7 -26
    20:58, 23 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Да
    далеч
    7 -24
    00:05, 24 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Ка
    Капитан Петко
    4 -21
    12:25, 24 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ба
    Бай Йордан
    10 -2
    23:56, 24 дек 2014
    Симеонеее, Симеоне, богатите хора даряват, а ти се чудиш как да отмъкнеш от държавата. Нали си цар, бре? Бъди щедър и великодушен тогава, недей само да ламтиш за имоти. Не те ли е срам да си съдиш държавата? Какъв цар си ти тогава?
  • 5
    Ум
    умен
    2 -2
    17:30, 25 дек 2014
    Абе мумия вмирисана дядо ти го докараха с влак като говедо за разплод какви имоти има пиян разорен капитан.О Саскуборготски България е имала само загуби и неприятности.Трябваше като руснаците разтрел и в реката без гробове.Голяма грешка на партизаните тогава.
  • 6
    Ри
    Рилска елица - 100 годишна
    7 -1
    15:17, 26 дек 2014
    Ще си отдъхна, когато този мошеник се измете от земите ни !
Последни новини