Канят димитровградчани на общобългарско хоро на 28 декември на площада

В Хасково общобългарското хоро започна да се организира на 23 ноември

И Димитровград се включва в инициативата за организиране на общобългарско хоро, която тръгна от Кюстендил още по Димитровден -26 октомври и набираше последователи чрез социалната мрежа.

Първото хоро тук ще се извие тази неделя, 28 декември от 16:00 часа на площада пред Общината. Организатори на първата за града подобна инициатива е НЧ "Христо Ботев 1902", съобщи председателят му Ирина Костадинова. Самодейците организирали подписка от над 200 души, които подкрепили събитието. Зелена улица дала и Община Димитровград.

Всеки, който обича да танцува е добре дошъл на общобългарско хоро, ще се играе най-вече право хоро и други, лесни за разучаване танци, поясняват инициаторите. И канят повече димитровградчани да се присъединят. Хасково се включи в начинанието от 23 ноември, когато се изви първото хоро на площад "Свобода". Наскоро стана ясно, че димитровградчани отскачали до съседната община, за да тропнат на площада им.

Според идеята на инициаторите от Кюстендилско, целта е да се почувства енергията на българщината в едно общобългарско хоро. То трябва да запали огънчета из цяла България- „на мегдани по квартали, градове-села- ливади и гори, където и да си", призовават организаторите.

Взривът на националната енергия трябва да става всяка неделя, 30 минути преди залез слънце, за да може да може „Нова вибрация да повдига цяла нация”, се посочва още на страницата на инициативата във Фейсбук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mi
    mimi_1419336549
    0 -1
    14:06, 23 дек 2014
    На 28 или на 29? Подвеждате хората
Последни новини