Токът поскъпва от април или юли

Цената на тока може да се качи от април или юли. Сега, през януари, няма да има увеличение, заяви пред bTV шефката на ДКЕВР Светла Тодорова. .
"Покачването на цената на тока не е единственият начин да се запълни дупката в НЕК. Искаме да видим дали ще има реформи", обясни Тодорова.

Дълговете на НЕК са над 4 млрд. лв. Компанията не успява да се разплаща с тецовете, а те с мините. Дни преди края на годината избухнаха миньорски стачки, заради неразплатени заплати.

"Повишаването на цената зависи от реформите в сектора. Ако нещата останат така, ще има увеличение, но не мога да се каже с колко. Моделът в момента не предполага раздвижване на сектора", поясни още Тодорова.

Тя добави, че дружествата спазват сроковете за отчитане, защото са й предоставили декларации за отчетите си. Преди дни премиерът Борисов нареди да се направят проверки в ЕРП-тата, след като до него е достигнал сигнал, че има отчитане за срока от повече от 30 дни.

Именно по-дългият срок на отчитане на сметките за ток взривиха обществеността преди 2 г. и доведоха до оставката на първото правителство на Борисов. Тогава политици от ГЕРБ заподозряха, че това е целенасочена атака, в която са използвани ЕРП.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини