Във Великобритания по-студено от Аляска

Рекорден студ мъчи Великобритания, а температурите в момента са по-ниски, отколкото в Аляска, пише в. “Мирър”.

В много райони на страната живакът е под минус 9 градуса. В най-студения американски щат Аляска температурите сега са около минус 3 градуса.

Драматично е положението в крайбрежните райони, където комбинацията от ниски температури и проливни дъждове доведе до опасни поледици

Мъж се удари в дърво и загина в Източен Съсекс. Голям студ е сковал и Уелс. Затрупаните с преспи пътища на Шефилд принудиха много шофьори да изоставят колите си. В същия район около 100 хиляди души са без ток заради скъсани кабели.

Силните снеговалежи предизвикаха хаос из цяла Европа. В Германия тирове и камиони се пързаляха по магистралите, а 20-километрова опашка се беше образувала край Щутгарт заради лошото време.

В целия регион има закъснения на полетите и затруднен трафик. Летището във Франкфурт отмени завчера 20 от предвидените 900 полета.

Словенската полиция докладва за един загинал швейцарски гражданин и още 30 ранени, двама от които тежко, във верижна катастрофа на 40 километра от столицата Любляна.

Продължава драмата и с блокираните хора във Френските Алпи, които прекараха повече от денонощие заклещени в колите си или в 83 временни убежища в департамента Савоя.

Има опасност от лавини, като завчера един човек беше затрупан в южната част на планинската верига. В Белдон 27-годишен мъж загина след катастрофа.

Вчера трафикът започна да се нормализира. Група от около 50 британски туристи прекараха цял уикенд в общинска зала в Арбервил, Савоя, но бяха извозени към ски курортите.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини