Реформаторите внасят промени за вноските в пенсионните фондове

Реформаторският блок е подготвил промени в Кодекса за социално осигуряване, с които предлага, ако човек в рамките на година не избере сам пенсионен фонд, да бъде служебно разпределен в такъв, а не в Националния осигурителен институт, каквото е новото положение, прието преди дни с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

"Предвиждаме също и осигуровките в НОИ на тези, които са избрали да се осигуряват само там, да се трупат в лични партиди в нов фонд "Индивидуални пенсии" по подобие на персоналните партиди в универсалните фондове", каза пред "Канал 3" депутатът от блока Димитър Делчев, цитиран от пресцентъра. Той увери, че законопроектът ще бъде внесен веднага след празниците.

Делчев оцени мнозинството като стабилно, но допълни, че "въпроси за 8 млрд. лв. не могат да се вземат без консултации с Реформаторите, които също носят отговорност за мнозинството".

Делчев припомни, чe измененията в полза на солидарния фонд в НОИ и в ущърб на частните фондове са направени без консултации с Блока и с работодателските организации и без анализ и парламентарната група е гласувала против.

Депутатът прогнозира, че през януари ще се състои широко обсъждане на Стратегията за съдебна реформа, изготвена от правосъдния министър, и че тя ще получи широка подкрепа.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини