Димитровград с особен принос в събирането на пластмасови капачки

И ОУ Ал.Константинов се включиха в акцията Капачки в действие

Димитровград има особен принос в събирането, предаването и рециклирането на капачки от PVC, съобщават от фондация "Идея в действие". Градът ни е сред най-активните в кампанията, чиято цел е чрез събирането и предаването на пластмасови капачки, да се помогне на деца в неравностойно положение от социални домове.

Преди Коледа стана факт шестия тон капачки. Със средствата ще бъде закупена нова пералня за преходното жилище за деца от 14 до 18 г. към Центъра за настаняване от семеен тип в с. Ново село, област Видин, допълват от "Идея в действие".

Последното училище в Димитровград, което подкрепи акцията е ОУ "Алеко Константинов".По инициатива на ученическия съвет и със съдействието на ръководството,педагог. съветник, всички учители и възпитатели, родители и ученици, бяха набрани и първите килограми капачки От училището имат намерение да съберат 1 тон.

Преди Алеко, в акцията се включиха и от СОУ "Любен Каравелов", както и от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в кв.Черноконево. Начинанието подкрепиха и от ОУ "П.Славейков".Началото на акцията по набиране на капачки поставиха танцови клубове в Димитровград - "Плетеница", "Ритъм" и "Тракия".

 Dimitrivgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини