Бездомници, сред които и българи, живеят на терминал на мадридско летище

Четиридесет и двама бездомници са намерили подслон на терминал четвърти на петото най-натоварено летище в Европа - мадридското летище в Барахас "Адолфо Суарес". Сред тях има и няколко българи, пише в. "Саут Чайна морнинг пост", цитиран от БАТ.

Сред тези бездомници, спящи на терминал четвърти на летището, което годишно посреща изпраща над 40 милиона пасажери, е и 60-годишният Валентин Георгиев. Бивш учител по физическо от България.

Той пристигнал в Испания преди 10 години и работил най-разнородни неща допреди четири години, когато му е открита цироза на черния дроб. Сега той живее на летището и по коледните и новогодишните празници е печелил до 20 евро на ден, като помагал на пътниците да пренасят багажа си или ги упътвал как да стигнат до изхода за полета.

Българинът признава, че сега това е единственото място, на което може да спечели малко пари. Той допълва, че никога не би излязъл да проси по улиците.

Друг бездомник, който живее на четвърти терминал, е 52-годишнитя мадридчанин Гинес Рубио. Той предпочита да проси на терминала и изкарва до 15 евро на ден. После отива да яде супа в близкото предградие и отново се връща, за да спи на летището.

Рубио, който е прекарал половината от живота си в затвора заради въоръжени грабежи, разказва, че бездомниците избират терминал четвърти, защото той е най-големият, най-светлият и в него има много спокойни кътчета, в които човек може да поспи, и дори бани.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини