Община Димитровград наема от днес млади хора без професионален опит

Млади хора с висше образование започват от днес работа в Общинска администрация в Димитровград по програмата "Старт в кариерата"

Шестима млади хора с висше образование и без професионален опит започват от днес работа в Общинска администрация в Димитровград по програмата "Старт в кариерата".

Те се наемат за срок от 9 месеца в 4 отделa в Общината и с възможност някои от тях да останат за постоянно. Трудовите договори на Димитър Стоев, Светла Бялкова, Камелия Петрова, Десислава Ванчева, Георги Ангелов и Стоян Александров връчи днес кметът Иво Димов. Той им пожела успехи и да пристигат навреме на новото си работно място.

Градоначалникът обобщи, че в рамките на миналата година по програмата "Старт в кариерата" работа в Общината са започнали 10 души, 3-ма от тях са останали постоянно на своята длъжност.

През тази са били спечелени осем бройки, двама от одобрените са се отказали от възможността да работят в тукашното кметство. За останалите обаче, тази работа е добър вариант да започнат своята кариера, коментираха наетите. Общо 30 души са се явили за обявените свободни места, стана ясно днес. 

Общината се нуждае от доста специалисти, надявам се тази практика да продължи и на година минимум 8-10 човека да започват работа в Общината, коментира Иво Димов. Специалисти сега липсват във ВиК сектора и "Инвестиционни дейности".Ползваме услугите на по-възрастни колеги, но при първа възможност и при подходящи млади хора се надявам те да бъдат заместени, заяви още кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Младите хора получиха днес трудовите си договори от кмета

За срок от 9 месеца се ангажират младите хора на работа в тукашната администрация
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Md
    mdam
    14 -12
    11:48, 5 яну 2015
    Хората имат висше образование за разлика от кмета. Ей тва е да си нагъл.
  • 2
    Mn
    mnem
    15 -2
    14:07, 5 яну 2015
    Ха! Не дипломата те прави добър в каквото и да е ;) Завържете си злите езици за малко.
    И БРАВО на Общината за дадената възможност. Дано тази практика се задържи :)
  • 3
    Хм
    хмхм
    3 -2
    16:29, 5 яну 2015
    Еми то и без друго няма друга работа в тая община , та поне кметството да наема хора, а за тия които имат више но не са се уредили в общината - на пазара има място за метачки
  • 4
    Се
    селянин
    5 0
    17:12, 5 яну 2015
    Едно от най важните задължение на Кмета е да се грижи за просперитета на общината да създава работни места за предишните знаем колко закриха.Време е вече да спрат да мислят само за лични облаги а да помислят с какво ще ги запомнят хората.


  • 5
    Pe
    petja
    4 0
    20:40, 5 яну 2015
    Bravo na kmeta.tozi chovek e prosto strahoten.misli za grada i za horata v nego.zashto samo go plyete ne mi e yasno.vie da ne bi da ste idealni?
Последни новини