Хиляди без телефон и интернет заради срив в мрежата на Vivacom

От 15:00 днес се наблюдават сериозни затруднения или липса на възможност за доставяне на услугите на мобилния оператор Vivacom, като редица потребители в социалните мрежи се оплакват от липса на връзка с мобилни и стационарни номера, спряла телевизия и прекъснат интернет. В момента няма достъп до интернет страницата на телекома, а при опит за свързване с централата се чува съобщение, че линията е пренатоварена. Страницата на телекома във Facebook бързо се пълни с оплаквания на недоволни клиенти, а преди около час през социалната мрежа бе съобщено следното:

„Уважаеми клиенти,Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната. Нашите екипи работят по възстановяването му в най-кратки срокове.Благодарим ви за разбирането!“

Според някои потребители обаче проблемът е дори още по-голям, тъй като не малка част от телекомуникационната мрежа между градовете също е дело на Vivacom. Има и не малко оплаквания от абонати на други мобилни оператори, които също не могат да осъществят разговори.

През 2009-а при подобен инцидент над 100 000 домашни и бизнес потребители останаха без достъп до мрежата, като тогава работа за малко спряха дори банкоматите, както и компютрите в пощите.

Ще се радваме, ако споделите в коментарите под новината дали имате интернет и проблеми при провеждането на стационарни и мобилни разговори.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини