Финансират ин витро процедури и на димитровградчанки с автоимунно заболяване?

Жени, страдащи от автоимунно заболяване, което им пречи да износят плода при бременност също да имат право на финансова помощ от Общинския фонд "Ин витро". Това предложение прави до Общинския съвет Катя Панева от групата на "Да за Димитровград". Докладната се очаква да бъде разгледана на сесия в края на месец януари.

"В близките няколко години се наблюдава бум на автоимунните заболявания, които могат да доведат до ранната загуба на плода. Без многобройни и скъпи изследвания и процедури няма как да се гарантира правилното му износване, самото здраве на  детето и на майката", посочва в докладната до колегите си Панева.

Тя предлага да се направи изменение в правилника за финансиране на ин витро процедури, като от Общинския фонд се отпуснат допълнително 1 500 лв. Средствата да могат да се използват в същата година от подаването на документите и в следващата година до приключване на бременността, настоява още Катя Панева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Iv
    Ivan_1421333606
    0 -5
    16:49, 15 яну 2015
    Тази се побърка вече с това "ин витро". Така ли... Виж коментара
  • 2
    Ма
    Майка
    5 0
    19:21, 15 яну 2015
    Иване, сигурно имаш дете, щом така небрежно подхождаш към темата! Ясно е и, че не ти се е налагало да кандидатстваш за ин витро процедури и да даваш луди пари, за да сбъднеш мечтата си. Без значение кой мисли за бездетните майки - жеста е голям!
Последни новини