През пролетта правят булевард покрай Енди Маркет

През пролетта ще се строи булевард, свързащ ул."Вилхем Пик" в посока Енди Маркет

През пролетта започва изграждането на първия етап от нов булевард, който ще минава през терена на бившата консервна фабрика в Димитровград. Отсечката ще започна от ул."Вилхем Пик" и ще преминава покрай Енди маркет, съобщи кметът Иво Димов. Предстоят още три етапа, уточни градоначалникът.

Част от кредита в размер на 3,5 млн.лв., който Общината смята да тегли, ще бъде за изграждането на отсечката, за която е планувано близо 600 000 лв.

Припомни, че районът на бившата консервна фабрика се оформи като атрактивен за търговците, като всички терени там са частни.

С изграждането на булеварда ще дадем възможност за допълнителни комуникации. Ще се оформят ел.инсталации, водопровод, улично осветление, тротоарни площи, за да могат хората да развият закупените парцели от двата края, добави градоначалникът.

Преди година бе възложено проектиране на улицата, а през юли 2014 година бе обявена обществена поръчка за изграждането на уличното платно.

Проектиране на отсечката бе възложено още преди година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    строител
    12 -1
    19:25, 15 яну 2015
    А нещо няма ли кмета да каже за улица "Строител"?! Там няма ли фирми и складове, които също се нуждаят от комуникации...
  • 2
    Ул
    уличка
    8 -4
    21:16, 15 яну 2015
    Предизборно - става! Срещу "едно рамо"!
Последни новини