Близнашки изрази надежда кабинетът да издържи до местните избори

Като успех нарече фактът, че България има при правителство при наличието на толкова разнороден кабинет бившият служебен премиер Георги Близнашки. В сутрешния блок на Би Ти Ви той подчерта, че след последните избори ситуацията в страната е била много сложна.

Професорът по конституционно право даде положителна оценка на втория кабинет на Бойко Борисов и изрази надежда кабинетът да остане стабилен до кметските избори. "Дано да издържат до местните избори. Те ще дадат една нова картина за съотношение на силите", заяви той.

За въвеждане на задължителното гласуване се обяви бившият премиер. "Навлиза едно ново поколение, което е отчуждено от това, което се случва", мотивира се той.

Близнашки коментира и съдебна система, като се обяви за забързване на процеса на реформата там. "Аз съм за реформата, но сега могат да бъдат въведени неща, които да я взривят по-късно", каза Георги Близнашки.

Той разкритикува появата на френския посланик в медиите с коментари за съдебната система в България. В края на миналата година Ксавие дьо Кабан изнесе скандални данни около движението на казуса "Белведере" в Софийски градски съд и заяви, че в българската съдебна система има "гнили ябълки". "Последва още едно вмешателство на други посланици", каза Близнашки.

Той подчерта, че няма намерение да се върне в политиката и се чувства добре като преподавател, където му било мястото.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини