Алековци с достойно представяне в "Математика без граници"

На зимния кръг на международното състезание „Математика без граници“ възпитаниците на ОУ "Алеко Константинов" се представиха достойно

На зимния кръг на  международното състезание „Математика без граници“ възпитаниците на ОУ "Алеко Константинов" се представиха достойно. 

Турнирът е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи и се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България.

Със златен медал е удостоен Георги Гочев от 4 г клас,а с бронзови -  Божидар Драгомиров от 3 а клас и Моника Велчева и Надежда Митева от 4 г клас.

Алековци участват за втора поредна година в това състезание.

През миналата година Генади Колев от ІV г клас взе сребърен медал в националното отборно състезание, което се проведе в  Несебър през юни.  От ръководството на училището отправиха поздравления за талантливите математици и техните преподаватели.

Четвъртокласниците от ОУ "Алеко Константинов" са с отлични резултати и в областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“, като се класираха на челните места. Моника Валентинова Велчева от 4 г клас се класира на първо място и ще представя областта на националния кръг, които ще се проведе през месец март в град Бургас.Неин преподавател е Донка Вълева. С четвъртокласниците по програма „С грижа за всеки ученик“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ работи Антоанета Николова.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини