„Сибирският експрес“ удря САЩ, 23-ма загинаха

Природният феномен, известен с името „Сибирския експрес“, донесе рекодно ниски температури в почти всички части на централните и източните американски щати. Всичките големи градове съобщават за рекордни в исторически план студове както за деня, така и за целия месец февруари. По данни на Си Ен Ен, жертви на сибирските студове в САЩ са станали най-малко 23 души.
В Ню Йорк сити температурата падна до 60-годишен минимум от минус 17. В резултат овощните градини замръзнаха във Флорида. В град Ембарас в щата Минесота температура падна до минус 41 градуса в четвъртък.

В град Ню Йорк температурите бяха толкова низки, че популярните сред туристите места като „Сентръл Парк“ и „Пето авеню“ останаха пусти, като местните жители и гостите на града предпочетоха да си останат на топло.

Най-малко 23 души са загинали през последната седмица заради ниските студове в САЩ, съобщава Си Ен Ен. Най-голям брой жертви е регистриран в щата Тенеси – 18 души. Трима от загиналите са изгубили живота си в резултат на пожар в окръг Нокс.

Въздушната маса, известна като „Сибирския експрес“, която идва чак от територията на Русия, пресичайки Северния полюс, Канада и САЩ. 15 сантиметра сняг се очаква да се изсипят в Мейн и Ню Хампшир. За около 7 сантиметра сняг са прогнозите в Средния Запад, долината в Тенеси и Южните Апалачи.

Температури под нулата се очаква да завладеят региона от Охайо до Западна Вирджиния и Средния Атлантик. Мичиган, Индиана, Южен Охайо, Кентъки, Западна Вирджиния очакват температури от порядъка на минус 6 градуса по Целзий.

Weather Channel прогнозира, че Синсинати, Охайо, Ноксвил, Вирджиния и Чарлстън трябва да очакват температурни рекорди през деня. За лошото ще допринесат и условията за силен вятър, който ще засегне всичките източни щати.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини