Журналисти от Ал Джазира задържани - пуснали дрон над Париж

Трима журналисти от катарската сателитна телевизия Ал Джазира бяха арестувани в Париж, след като управлявали безпилотен самолет.
Те били задържани в Булонския лес вчера следобед, предаде Франс прес, като се позова на източници, близки до разследването.

"Първият управлявал дрона, вторият правил видеозапис, а третият гледал", обобщи един от цитираните източници.

Друг източник подчерта, че до момента не е установена връзка между случая и мистериозните прелитания на безпилотни самолети над Париж през миналата нощ, които обезпокоиха властите.

Най-малко пет дрона бяха забелязани през нощта срещу 24 февруари над различни райони на Париж, но "пилотите" им не бяха задържани. Първият безпилотен самолет бил забелязан близо до посолството на САЩ малко след полунощ, но е имало прелитания и над Айфеловата кула, площад "Конкорд" и комплекса от военни музеи и паметници Домът на инвалидите.

Полети бяха забелязани и следващата нощ - срещу 25-и.

Дроновете са летели на височина между 100 и 300 метра. Полицията се опитала да ги проследи от земята, но ги загубила от поглед и не успяла да установи кой ги управлява, съобщава източник.

„Може да са координирани действия, но в момента не можем да потвърдим това със сигурност. Направихме всичко по силите си да заловим операторите, но не успяхме да ги открием“, каза източник от парижката полиция.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини