ИД заплашиха да взривят Белия дом, Биг Бен и Айфеловата кула

Джихадистите от "Ислямска държава" отправиха заплахи да взривят Белия дом, Айфеловата кула и Биг Бен.
Поредните закани на терористичната групировка срещу Запада бяха разпространени в аудиопослание, прехванато от американския център за следене на ислямистите в интернет (SITE), пише в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА. 

На записа говорителят на джихадистката групировка Абу Мухамад ал Аднани се заканва, че тя ще взриви Белия дом, прочутата часовникова кула на сградата на парламента в Лондон, известна като Биг Бен и Айфеловата кула в Париж.

"Ако Западът и САЩ искат крепостите на "Ислямска държава", то "Ислямска държава иска Париж, Рим и Андалусия, но преди това ще взриви Белия дом, Биг Бен и Айфеловата кула" , казва Ал Аднани.

В средата на февруари в интернет бе разпространено видео, в което двама джихадисти от "Ислямска държава" заплашиха, че в столиците на Франция и Белгия ще се взривят коли бомби.

"Ще вдигнем Париж и Брюксел във въздуха", заявяват терористите. 

По същото време американският президент Барак Обама обеща, че водената от САЩ военна коалиция ще успее да унищожи "Ислямска държава".

На 3 февруари пък в редакция на белгийски вестник бе получено писмо, в което се заявяваше, че Белгия е заплашена от атентати с взривяване на кола бомба или избухване на скрити експлозиви. От средата на януари страната е в предпоследна степен на готовност срещу терористично нападение. 

Вчера оглавяваната от Съединените щати международна коалиция е нанесла 13 въздушни удара срещу "Ислямска държава" в Ирак. Пет удара са поразили автомобили и багери на джихадистите близо до Киркук. При три нападения са били улучени тактически подразделения и автомобил на групировката край Фалуджа. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини