Трогателен момент: Бебе тюлен целува мама в Антарктида

Учени, маркиращи новородени тюленчета в залива Еребус, Антарктика разпространиха снимка на малко тюленче, гушкащо се в майка си.

Уилям Линк от Геологичния институт на САЩ е уловил трогателния момент между майката - тюлен на Уедъл и нейното малко през октомври.

Статистикът Линк помагал на изследователите при маркирането на животните, когато забелязал гушкащото се тюленче да оставя целувка по бузата на майка си. Той добавя, че тюлените не се страхуват от хората и тъй като е възможно да се доближиш максимално до тях, е успял да направи 4000 снимки с фотоапарата си.

Отделът за връзки с обществеността към Геологичния институт на САЩ помолил учените да публикуват интересни снимки в социалните мрежи, това вдъхновило Линк да публикува кадъра с целувката.

Малко след появяването на снимката в Инстаграм тя има 19 000 харесвания.

Популацията на тюлена на Уедъл е добре изследвана в продължение на над 40 год.

След раждането майките прекарват цялото си време с бебетата. Заради изолацията, животните са относително незасегнати от човешката дейност. Популацията на тюлена на Уедъл е здрава и стабилна и е добър пример при изследвания на динамиката на животинските популации.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини