Уникалното модно шоу на Луи Вюитон (видео)

Измина една година от дебюта на Никола Геские в Луи Вюитон. Седейки в куполите изградени в сянката на фондация Луи Вюитон по време на шоуто им в Париж, това което удивлява най-много, е увереността на Геские за представянето му. Не може да е толкова просто за дизайнер да намери нов път, особено за такъв, който е задавал дневния ред в света на модата почти десетилетие и половина на предишната си месторабота. За своето първо ревю във Вюитон, Геские се върна обратно в 70-те години на миналия век. Но ретро полъхът, който се долавяше в по-ранните му творения за Луи Вюитон, си е отишъл този сезон. Това не беше колекция "разбий ги", въпреки, че палтата от овча кожа представени в началото на шоуто бяха определени именно като такива. Тя обаче предполага, че Геские е станал достатъчно уверен, за да проправи свой уникален път напред.

За бившия дизайнер на Баленсиага това означава, че гледа в бъдещето. "Стигнах по-далеч в експериментирането. Но все още има определени аспекти от миналото, но и от технологиите " казава Геские зад сцената. Безпилотен самолет летя над мястото, а 21 видео екрана бяха подредени, всеки от тях върху метално скеле придържащо прозрачния покрив на купола и излъчваха различни гледни точки към шоуто, случващо се пред очите на зрителите. На самия подиум, моделите, които най-ясно описваха бъдещето, бяха тези с оребрена плетка, с изрезки над бюста и широки маншети и краища.

Металните акценти изобилстват.

Върху сребрист копринен костюм. Върху блестяща рокля с буфан ръкави, които са отличителна черта на шоуто. И върху аксесоарите.

Не бихте могли да пропуснете прозрачната стъклена чанта, демонстрирана от модела Фернанда Хин Лин Лу. Представени бяха и други подобни чанти в алуминиий, мед и ултралек карбон, с достатъчно пространство за iPad, зарядно и други съвременни необходимости.

От гледна точка на покупателната способност, колекцията е най-достъпната досега представяна от Гескиер. Дънките му с висока талия бяха много популярни този месец. Надяваме се на същата съдба да се радва и кожената версия, която бе представена в Париж.

Геские трябва да е придобил увереността да продължи с развитието си през следващия сезон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини