Детето, паднало с майка си от 5-тия етаж, е с опасност за живота

Детето на скочилата от пети етаж в Бургас руска гражданка е с опасност за живота, съобщиха от болницата, цитирани от БТА.

След инцидента лекарите направиха на 4-годишното момиченце животоспасяваща операция. Състоянието му обаче продължава да е тежко.

Завеждащият на отделението по реанимация д-р Антон Григоров заяви, че детето е с фрактура на черепа, мозъчен оток, контузия на бял дроб, луксация на лява лакътна става, единствено беше оперирана ръката. "За момента не се налагат други оперативни интервенции, поне 24 часа са необходими, за да видим накъде ще тръгнат нещата, дали ще започне подобрение, или ще се наложи да включим детето на апаратна вентилация", каза още лекарят, цитиран от националното радио.

Алиса е в реанимацията и ще остане там под наблюдение.

Късно снощи трагичната новина за самоубийството на Александра Наний и за тежките наранявания на момичето е била съобщена и на бащата на детето.

Очаква се днес мъжът да пристигне в България.

Прокуратурата работи по няколко версии за смъртта на руската гражданка. По случая е образувано досъдебно производство по член 115 от Накателния кодекс за умишлено убийство.

"Работи се по всички възможни версии, както за убийство, така и за склоняване към самоубийство. До момента са извършени огледи, извършва се в момента аутопсия на пострадалата. Съмнения за алкохол? Не мога да коментирам в момента, много е рано”, заяви Красимира Кателиева, говорител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини