Пенсионер от Пловдив декларира над 1,5 млн. лв. лични приходи

70-годишен пловдивчанин е сред милионерите в България, след като е обявил пред НАП-Пловдив лични приходи за 2014 г. в размер над 1,5 милиона лева.

Към днешна дата са известни още двама милионери в обхвата на пловдивската дирекция на НАП и те са от Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

Те са декларирали големи доходи от трудови правоотношения и от друга дейност - свободна професия, авторски права или граждански договори.

Тримата мъже от Южна България попадат сред 32-мата милионери в България, заемайки 17-то, 18-то и 19-то място в класацията на заможните физически лица.

Вчера от НАП съобщиха, че най-богатият между честните данъкоплатци към 19 март е 36-годишен столичанин, декларирал 7.5 млн. лева доход за 2014 г.

Рекордьорът от София не е станал милионер от заплати - по това перо миналата година е заработил 200 000 лева, а защото е продал дяловете си във фирма и е получил за тях 7.3 млн. лева, уточниха от приходната агенция.

До 30 април се декларират личните доходи, придобити през 2014 година, напомнят от НАП. 5 на сто отстъпка от дължимия данък може да се ползва, ако декларацията се подаде по интернет до 31 март и ако лицето няма стари публични задължения.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини