Единият от пилотите на катастрофиралия самолет е бил заключен извън пилотската кабина

Единият от двамата пилоти в самолета на Джърмануингс, който се разби във френските Алпи е бил заключен извън пилотската кабина.

Първоначалните анализи на записите от кабината сочат, че пилотът е правил отчаяни опити да влезе вътре, казва източник близък до разследването.

Еърбъс 320, който летеше от Барселона към Дюселдорф се разби в планината във Вторник след бързо продължило 8 минути спускане.

В сряда френските власти казаха, че са извлекли информация за разговорите в пилотската кабина, но все още е рано да се правят заключения.

New York Times обаче цитира неназован източник , според когото единят от пилотите, все още не ясно дали капитанът или вторият пилот, е напуснал кабината и впоследствие не е могъл да се върне обратно.

"Човекът отвън почуква леко на вратата, но отговор няма, след това потропва по-силно, отново няма отговор. Чува се как той се опитва да разбие вратата.", казва източникът.

Друг неназован източник споделя същата история пред агенция АФП.
"Аларма предупреждаваща за приближаването към земята, може да се чуе момент преди удара", добавя източникът.

Луфтханза не е оповестила имената на пилотите, но се твърди, че вторият пилот се е присъединил към Джърмануингс през септември 2013, веднага след обучението си и има 630 летателни часа.

За капитана се знае, че е летял 6 000 часа и че е част от екипа на Джърмануингс от май 2014 година, след като преди това е работил за Луфтханза и Кондор.

Засега втората черна кутия все още не е намерена.

Самолетът е потвърдил пътуването си към крайната дестинация и минути по-късно е започнал да се спуска.

При катастрофата във Франските Алпи загинаха 150 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини