Транспортният министър посети ЖП надлеза в Димитровград, обещава съдействие

Министър Московски посети ЖП надлеза в Димитровград днес

Министърът на транспорта Ивайло Московски посети новия ЖП надлез в Димитровград в късния след обяд днес. Той обеща да съдейства за по-бързото издаване на акт 16 пред Държавна приемателна комисия и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след като приключат окончателно строителните дейности на бул."Трети март". Очаква се финала до е до 15 дни, ако времето позволи.

Според Московски, между издаването на акт 15 и акт 16 ще изминат две седмици. Той бе на мнение, че ако обекта не бъде завършен изцяло, има опасност от инциденти с преминаващите от там пешеходци.

Строителите от "Терна" също са на мнение, че трябва да приключат окончателно ремонтите, за да се отвори потока за коли и пешеходци.

Кметът Иво Димов бе категоричен, че ще направи всичко възможно новия надлез да бъде отворен с временна организация на движението и при наличие на акт 15. Обещаваме всеки месец на хората и все нещо се случва, каза Димов. И добави, че е наясно, че много фактори все пречат за приключване на работата по обекта.

До завършването на жп надлеза остава да бъде направена хидроизолация на основния мост, полагане на последен слой асфалт, довършителни дейности в подлеза, минаващ покрай Водната кула, довършване на част от тротоарите, обясниха от "Терна". Не се ангажираха с конкретни срокове.

По време на визитата в района на жп надлеза Московски скастри двама мъже, пресичащи жп линията, близо до обекта. Посочи им, че наблизо има пешеходен мост, които могат да използват. Докато траеше министерското посещение не липсваха и граждани, свободно преминаващи през строителния обект.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Полагането на настилката по надлеза продължава
Въпреки визитата на Московски свободно движещи се из обекта граждани не липсваха
Ивайло Московски и представителите на "Терна" държат надлеза да бъде отворен след окончателно приключване на дейностите

Между акт 15 и акт 16 на ЖП надлеза ще минат най-малко две седмици, заяви Московски
Двама мъже пресякоха жп линиите докато Московски правеше оглед на обекта

На надлеза продължава полагането на тротоарни плочки
При визитата на Московски бе коментиран и приключващия ремонт на ЖП гарата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини