В БСП постъпват нови сигнали,че зареждат детските градини с ментета

Областният лидер на БСП Георги Кючуков отправи официално питане до кмета на Кърджали Хасан Азис защо не е сформирана комисия за контрол на храните в детските ясли и градини . Социалистите са получили сигнали от родители,че децата продължават да се хранят със скъпи и некачествени продукти, включително и със сирене от растителни мазнини.

  Преди два месеца комисия от общински съветници откри в детските заведения в общината мухлясали лимони и портокали, изгнили ябълки и хранителни продукти на цени, много по-високи от тези в магазините. Комисията беше сформирана с решение на Общинския съвет заради многото жалби на родители, че в детските заведения се предлага скъпа и некачествена храна. Тя установи, че кашкавалът се доставя на цена 16,60 лева за килограм, същият в търговските вериги се продава за 11 лева. Олиото в детските градини беше  3,60 лева за литър при условие, че в магазините можеше да се намери и за 1,80 лева. Ябълки бяха на цена 2,60 лв. за килограм, препарат за дезинфекция на цена 5 лева при 1 лев в магазините. Намерено беше кравето сирене  за 10,60 лева килограма. проби от него са изпратени за изследване и се установи, че то съдържа растителни мазнини.

   На  сесията на Общинския съвет през февруари беше взето решение кметът Хасан Азис назначи комисия за постоянен контрол на храните в детските заведения, а социалистите настояха в нея да бъдат включени и представители на родителите и на медиите. До момента няма информация кметът да е изпълнил решението на Общинския съвет. След скандалът с некачествените и скъпи храни е настъпило временно подобрение на снабдяването в яслите и градините. Сега обаче сигналите са, че  ситуацията отново се е влошила, каза Герги Кючуков. Той уточни, че социалистите поставят отново проблема на дневен ред не защото търсят евтини политически дивиденти , а защото той засяга децата в общината. Надяваме се, че кметът няма да работи на принципът „всяко чудо за три дни”, а най-после ще осъществи контрол ,заяви Георги Кючуков.

Информацията предостави пресцентърът на БСП в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател от бсп
    0 0
    07:34, 21 апр 2015
    Какво баламосвате какво бсп има бе зомбирани псевдополитици.най големите грабители и демагози са лидерите на всички нива от тази проклета разбойническа партия. по колко години са по върховете на тези места това е и в провинцията.друго нищо не разбират и не могат да работят.
Последни новини