През юни правят нова детска площадка до блок 42 на бул."Раковски"

Хеликоптерната площадка до блок №42 на бул."Раковски"

През юни месец започва изграждането на новата детска площадка, намираща се до блок №42 на бул."Раковски" в Димитровград. Мястото в момента е известно сред живеещите в района като "хеликоптерна площадка", тъй като преди 8 години там бяха изкопани основите на жилищна сграда, но проекта пропадна.

Кметът Иво Димов обеща преди повече от година, че на мястото на бетонното пространство ще бъде направен модерен деткки кът. Във видео, публикувано във Фейсбук групата Dimitrovgrad, Bulgaria градоначалникът споделя, че вече е избрана фирмата за доставка на строителни материали. Процедурата се забавила с няколко месеца заради обжалване на обявената поръчка.

Настилката на площадката ще е от павета, заявява Димов. Очаква се мястото да се сдобие и с модерни люлки, катерушки и пързалки. За целта с помощта на спонсор за оборудването са осигурени 50 000 лв.

В отговор на въпроси на потребители в най-голямата Фейсбук група кметът коментира и проблемите с безразборното паркиране в града в пазарни дни, ремонта на пътя за Симеоновград и Добрич, състоянието на сградата на т.нар.нова поликлиника на бул "Благоев".

Засегнат е актуалния въпрос и за отварянето на новия ЖП надлез, както и проблемите на кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево. "Длъжници сме на тези три квартала", коментира във видеото Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини