Жива верига журналисти препречи входа на ТВ7

Журналистите са запречили входа на телевизията, за да не допуснат изнасяне на техника на телевизията. С викове те последваха полицейската подкрепа за лицата, които изнасят имущество на медията.

„Охранявате грабеж", извика разгневен журналист и допълни: „Това е грабежът на седмицата". Полицаите обясниха, че изпълняват служебните си задължения.

Журналистите не допускат в телевизията да влезе и шефът на Шесто РПУ Иван Пепелджийски. Те дори го призоваха да си тръгне с викове „довиждане, довиждане".

Неколкократно бе зададен въпроса „Кой", е режисьорът на тази постановка.

Пред журналисти Пепелджийски обясни, че е тук по молба на частен съдебен изпълнител за оказване на съдействие. Това му били задълженията, работата му била да окаже съдействие.

Министър Румяна Бъчварова не била уведомена, тъй като според него имало кой да уведоми вътрешния министър.

Самият Пепелджийски уведомил висшестоящите, че ще бъде оказано полицейско съдействие за тази акция. Той обаче не каза кой му е разрешил да окаже съдействие.

"Има много работа за вършене", с тези думи той се сбогува с разпитващите го журналисти.
Опитват се да спрат две национални телевизии, коментира журналистът Владимир Береану.

Целта е сървърът да се вземе, за да не се излъчва, според него. Той обясни, че очевидно тези, които искат да спрат телевизията, не знаят, че тя може да се излъчва със SNG.

Според Береану не е лесно да се спре една медия. На въпрос защо искат да се спре телевизията, той отговори: „Защото явно не им харесва тази телевизия".

Подобна полицейска акция за съдебно изпълнение е абсурдно, категоричен е той. По думите му не се изземва имущество на телевизията, целта са сървърите.

Шефът на телевизията Анатоли Стайков излезе и обясни, че всичко е започнало тази сутрин в 8, 8:30 часа сутринта. Кристина Димитрова, която са я смятали за частен съдебен изпълнител, всъщност е юрист на КТБ, както стана ясно по-късно.

На ръководството на медията е било обяснено, че 150 единици техника трябва да бъдат иззети в полза на КТБ. Ако бъде иззета техниката, излъчването на телевизията трябва да спре, което според Стайков явно е целта и излъчването трябва да спре още днес.

От ТВ7 призоваха да бъде пуснат в сградата от служителите на реда екипът, който трябва да води следобедната емисия на ТВ7.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини