ФК "Димитровград" отчете как разходва бюджет от 54 000 лв.

Треньорът Христо Георгиев и изп.директор на клуба Мартин Александров поясниха как се разходва бюджета на ФК Димитровград от 54 000 лв.

Отложен мач с "Евроколеж -Пловдив" играе днес ФК "Димитровград". Момчетата на треньора Христо Георгиев победиха като гости с 2:0 , автор на попаденията стана Юлий Шекеров. Така тукашния тим се закотви на 4-то място във временното класиране на Югоизточна В група с 43 точки,

Днес ръководството на клуба се срещна с местните медии. Повод стана изнесена вчера от шефа на ОбС Стефан Димитров информация, че е пренебрегнато финансирането на клуба по борба в Димитровград, въпреки успехите на възпитаниците му, за сметка на местния футболен клуб. 54 000 лв. е бюджета на футболистите за година, а за борбата се отделя малко над 12 000 лв., каза Димитров.

От футболния клуб днес възразиха срещу създаването на излишни конфронтации и настройване на двата клуба един срещу друг.

"Винаги съм се радвал на успехите на колегите от клуба по борба, крайно ми е неприятно, че хората ще си помислят, че футболистите вземат заплати от по 1 000 лв., което не е вярно и лесно може да се провери", заяви треньорът Христо Георгив. Посочи, че месечните възнаграждения на футболистите тук се движат между 250 до 380 лв.

Сумата от 54 000 лв. е бюджет за цялата детско - юношеска школа и за представителния отбор по футбол, разходи по съдии и медицински лица, пътувания. Осигуряваме топки, екипировки и др., при нас тренират над 80 деца, допълни изп.директор на клуба Мартин Алескандров. Добави, че парите, които се отпускат са крайно недостатъчни макар, че се разчита и на спонсори на отбора. Има 12 души на заплата към клуба, основно футболисти и двама треньори, останалите в ръководството работят безвъзмездно, подчерта Александров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини