Изявени димитровградски спортисти с по 1 000 лв. финансов стимул

Шампионът по борба Микяй Наим по време на връчването на финансов стимул в Общината миналата година

С по 1 000  лв., вместо с 360 лв. ще бъдат стимулирани еднократно изявени димитровградски състезатели по борба и карате, след като днес Общинският съвет в Димитровград прие решение по една от точките в дневния ред.

Докладната бе внесена от постоянната комисия по образование към местния парламент, която предлагаше по една минимална работна заплата да получат състезателите на клуба по борба - Виктория Бобева, Димитър Иванов, Нели Георгиева, Микяй Наим, Драгомир Димов, Богомил Бонев, Веселин Петров и Павел Иванов. Стимули бяха предложени и за Дарина Михова и Антонио Бушев от СК "Киокушин карате".

В хода на дебатите председателят Стефан Димитров предложи от 360 парите за спортистите да станат 1 000 лв.

"Хубаво е да кажете от къде да се вземат тези пари, а не само да хвърляте прах в очите на хората", заяви кметът Иво Димов по повод предложението. Добави, че той е готов да даде на спортистите, не 1 000 лв., а 20 000 лв., стига да се намерят средства.

Димов има намерение на следващото заседание на ОбС да върне докладната за ново разглеждане, тъй като приетото решение противоречи на рекламента в Наредбата за финансово стимулиране на даровити деца. Там сумите са фиксирани, а парите са заложени в бюджета на Общината.

На сесията днес бе отхвърлено предложението на Стефан Димитров, средствата за финансово подпомагане на клуба по борба да бъдат равни по размер на тези, отделени за ФК "Димитровград". Става дума за парите, които се разпределят по Наредба №33.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини