Празниците идват с хубаво време

Със слънце и температури, достигащи 25 градуса, ще започнат почивните дни.

Максималните температури на 1 май ще бътат между 20 и 25°, като по Черноморието те ще са по-ниски – максималните ще са 18 градуса, показва справка на Националния институт по метеорология и хидрология. Сутринта ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността, а в следобедните часове, предимно в планините, ще превали краткотраен дъжд.

Слънчево ще бъде по крайбрежието, където ще духа слаб вярът от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 15-18°, на морската вода – 13-14°, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста и купесто-дъждовна облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6. В Родопите и Централна и Източна Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен вятър.

Заоблачаването ще се задържи и увеличи и в събота. След обяд на места ще превали дъжд, но температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини