Божидар Димитров очаква снайперисти да окървавят Скопие

Груевски е организирал една диктатура с демократична фасада. Нашата демокрация е направо образ за подражание. В Македония дори няма закон за конфликт на интереси. В тайните служби, в правителството всички назначени са братовчеди.

Това заяви историкът Божидар Димитров в сутрешния блок на БНТ. Димитров е разочарован, че в България се следи случващото се в Киев, но не и в Македония, където е наша кръв.

 Това, което се случи в Киев, ще се случи и в Македония. Най-вероятно още тази вечер ще прозвучат първите изстрели, допуска историкът.

 ЕС тайно седи зад протестите, смята Димитров. Аз очаквам Груевски следващите 2-3 дни да си подаде оставка, ако не от пролята кръв на протестиращи, то от стрелби. Според него неизвестни снайперисти ще открият огън и ще се предизвика кръвопролитие, което ще повиши напрежението. Само демокрация ще оправи Македония, заяви Димитров.

 Той посочи още, че е знаел за подготвяните демонстрации от водачи на опозиционната социалдемократическа партия. "Казаха ми, че са имали помощ от САЩ", допълни историкът.

 Димитров се спря и върху споменаването на бившия премиер по време на службите в Българската православна църква (БПЦ) на Симеон Сакскобургготски като цар. "БПЦ е неправителствена организация и има свобода на действие. И мен ме наричат министър, макар че аз съм много против", коментира бившият член на първия кабинет на Бойко Борисов.

 Относно ордените на БПЦ, давани на политици, историкът заяви, че той може да създаде орден НИМ и да го дава на всеки. Димитров припомни, че Борисов е помогнал с пари от бюджета и средства от партийната субсидия на ГЕРБ над 200 храма на БПЦ.

 

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини