Случаят с убийството на малката Ани се разплита

4-годишната Ана, която изчезна в Атина на 21 април, е била убита от баща си. До такава информация са стигнали разследващите, след като полицаи от Солун са разпитали приятел на бащата на детето във България, съобщава Нова телевизия.

Според показанията на свидетеля, бащата е наркоман. Той е признал, че е убил детето си под въздействието на упойващи вещества. След това разчленил тялото и го изхвърлял на части в кофите за смет в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

Когато майката се завърнала от България, мъжът признал за убийството и двамата решили да обявят малката Ана за изчезнала. От полицията в Атина потвърдиха, че са получили такива показания. Разследването продължава.

Разпитът на майката на малката Ани продължи няколко часа и магистратите решиха да я оставят за постоянно в ареста. Обвинението срещу нея е за лъжесвидетелстване и укриване на информация за смъртта на детето, както и за безотговорно попечителство. В показанията си Димитрина казва, че Светослав не е упражнявал насилие над детето пред нея, най-много да се е карал. Върху Димитрина обаче е било упражнявано системно насилие.

Димитрина уточни също, че първоначалните й показания са измислени и че го е сторила по молба на съпруга си, за да не й бъде отнето детето. Също така сподели, че светкавичното им пътуване до България е било свързано с приятеля Ники, като впоследствие тя е разбрала, че Станислав е искал да си подсигури неговото мълчание.

Вероятно Николай и Станислав не са се разбрали и вероятно затова два дни преди да го задържат е казал на майка си да не вярва на нещата, които ще чуе за него по телевизията.

От четвъртък бащата на 4-годишната Ани се намира в затвора на остров Корфу. До момента е излизал от килията си няколко пъти, като е искал да разговаря по телефона с адвоката си. Според разказа на надзирателя в затвора поведението му е спокойно и е с абсолютно здрав разум. Все още не е отронил и сълза за малката Ани.

Независимо че направи самопризнания, вчера при разпита с директора на затвора е казал, че не той, а негов приятел е убил Ани, което още повече възмути гръцкото общество.

Има предположения, че майката впоследствие е разбрала, че детето е убито, но не и по начина, по който е извършено самото убийство и какво точно се е случило.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини