Домашен балсам за коса

Много голям процент от жените се доверяват основно на козметика, върху която задължително присъства етикет с някоя световна марка.

Името и маркетинг стратегията на който и да е гигант не просто в никакъв случай не могат да бъдат критерий за качество, но понякога се получава и точно обратното.

Добре е да не пренебрегвате продуктите от по-ниския ценови клас, а най-добре ще е, ако започнете да залагате основно... на себе си.

Домашните маски дават голямо разнообразие от рецепти за всички нужди на всеки тип кожа и коса. Рецептата ни този път ще бъде за изработването на домашен балсам за коса, тъй като знаем колко важен е той за гривата ни.

Продуктите са налични във всяко едно домакинство, а лесната техника ще ви помогне за минути да решите проблема си, ако сте забравили да си купите балсам от магазина.

Независимо дали сте решили да промените козметиката си или не, опитайте рецептата – със сигурност ще останете доволни.

Ще ви бъдат необходими:

2 супени лъжици ябълков оцет

½ чаша вода

Начин на приготвяне:

Смесете оцета с водата и излейте върху косата. Това ще бъде достатъчно, за да омекотите косъма, да го направите по-лесен за фиксиране в различни прически и значително по-лъскав отпреди.

В случай, че имате пърхот, можете да смесите оцета и водата с малко чай от коприва. Втрийте отново в косата, но акцентирайте повече върху корените.

След това изплакнете добре, за да избегнете остатъчна миризма и нанесете хидратираща маска, за да подсилите и хидратирате.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини