Показаха официално BMW X1 второ поколение

„Баварците" официално показа второто поколение на най-малкия си високопроходим автомобил - BMW X1. Машината получава по-атрактивен дизайн, който следва тенденциите, наложени от по-големите X3 и X5. Те се изразяват в по-широка следа, малко по-голямо междуосие и по-ниска странична линия, пише autoclub.bg.

Колата ще се предлага с допълнителните оборудвания Sport Line, xLine и M Sport, които добавят различни визуални подобрения към екстериора и интериора. Второто поколение на най-малкия SUV на BMW ще има версии и с предно задвижване, както  и основно модификации с 4х4, но не и само със задно.

Х1 ще се продава с пет различни двигателя. Всички те са с работен обем от 2.0-литра, като дизелите се предлагат с мощност от 150, 190 и 231 к.с., а бензиновите варианти имат 192 и 231 к.с. Скоро след лансирането на разположение ще бъдат и два 1.5-литрови модела. В зависимост от избора на мотор, клиентите могат да изберат между подобрени 6-степенна механична скоростна кутия и 8-степенен автомат. Предното предаване е стандартно при по-ниските нива на оборудване, където може да се поръча срещу допълнително заплащане, а при по-високите нива идва без нужда от доплащане.

Продажбите на малкия SUV стартират от есента на тази година, като първо ще започнат от Германия през октомври.

Източник: MoneyBg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини