Монтираха чешма на Кръгчето, в центъра на Димитровград не работи само една

    Само една от обществените чешмички в централната част на Димитровград не работи. Става дума за тази в парка пред Градска библиотека "П.Пенев". Всички останали подобни съоръжения могат да утолят жаждата на димитровградчани в летните жеги, показа наша проверка.

    Тя бе предизвикана от коментари в социалната мрежа, че в града има пресъхнали чешми и хората няма къде да пият вода. Вода обаче има в тази до ПМГ "Иван Вазов", както и в чешмата по бул."България" пред офиса на ЕВН.

     Работи и чешмата в парка между жп гарата и Автогарата, която бе изградена по инициатива на Ротари клуб преди няколко години. В изправност е мраморната чешма от времето на социализма, близо до кафе "Бриз". Живителна течност има и за посетителите на парковете "Марица" и "Вапцаров", защото и там работят чешмите. Същото се отнася за новите съоръжения, поставени миналото лято на Неделен пазар в парка срещу пасарелката.

    От днес вода могат да пият и намиращите се в парка зад Община Димитровград, известно като "Кръгчето". Там сред ремонта на детския кът преди близо 8 години чешвата те работеше изобщо. Днес бе монтирана такава от Общината.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини