"Планината" от "Игра на тронове" се изправя срещу най-силния човек на планетата Стоян Тодорчев в Пловдив

Централният площад в града под тепетата става арена за свръхчовешкия сблъсък на световния Стронгмен елит. Състезателите ще вдигат 2 автомобила, печели, който задържи по-дълго тежестта.

"Щастлив съм, че Пловдив ще бъде домакин на състезание от световен ранг - 7-ия кръг от Шампионската лига "Стронгмен" 2015. На 20 юни, събота, от 17 часа, на площад "Централен" елитът в този зрелищен спорт ще демонстрира свръхчовешките си способности. Състезанието ще фокусира погледа на световната спортна общественост върху Пловдив, защото ще бъде излъчено по тв Евроспорт." Това обяви на пресконференция днес кметът Иван Тотев и прикани пловдивчани да подкрепят тримата български участници в грандиозното шоу.

Всеки желаещ ще може да види на живо кой е по-як, корав и издръжлив - дали "Най-силният мъж на Исландия" Хафтор Юлиус Бьорнсон - "Планината" от световноизвестния сериал GAME OF THRONES или Стоян Тодорчев, вписан в Книгата на рекордите "Гинес" като "най-силният човек на планетата" и шампионът от миналогодишния Международен Strongman-турнир в Пловдив. На 31 януари Хафтор Бьорнсон счупи рекорд на 1000 години, поставен от легендарния викинг Орм Сторолфсон. Това стана на състезанието World’s Strongest Viking в Норвегия, където известният на любителите на силовия многобой Тор, успя да извърви пет крачки, носейки върху раменете си дънер с височина 9.8 метра и тегло 650 кг.

"Страхуваш ли се от Тор", попитаха журналисти българския атлет Стоян Тодорчев. "Всички състезатели са много добри, кой ще победи ще стане ясно в събота", отговори "най-силният човек на планетата".

"Шампион може да се окаже всеки един от общо 10-имата участници – 7 от чужбина и 3-ма българи", според председателя на Фондация "Славна България" Огнян Кръстев. Основният организатор на невижданото досега в България спортно събитие допълни, че входът за зрители на площада е свободен, благодарение на спонсорството на Международен панаир Пловдив.

Присъстващите на площада ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини - Логлифт, Фермерска разходка, Мъртва тяга с кола и задържане за хват, Камъните на Атлас, Кръгът на Конан и Кобилица.

Със сигурност една от големите атракции ще бъде вдигането на 2 автомобила от двама състезатели, застанали един срещу друг. Победител ще е издържалият най-дълго време натоварването.

В шоуто ще вземат участие Хафтор Юлиус Бьорнсон, Стоян Тодорчев, Кшищоф Радзиковски, сръбската Стронгмен - легенда Ервин Катона - Шампион на SCL за 2011 г. и бронзов медалист на Стронгмен Шампионската лига през 2013 и 2014 г., най-силният мъж на Словения Матяз Белшак, най-силният мъж на Босна и Херцеговина Адин Арнаут, най-силният мъж на Холандия за 2010 г. Симон Сюлейман и Алекс Аргинтяну - един от най-силните стронгмени на Румъния, Велизар Митов - абсолютен шампион по силов трибой за 2014 г., водещ атлет на БФСС-Стронгмен на международно ниво, вицешампион от 2014 г. и най-силният полицай на България Мариян Димитров, шампион по силов трибой.

Пловдив е домакин на 7-ия кръг от общо 19 от Шампионска лига Стронгмен`2015. От началото на годината състезания са се провели в Китай, Норвегия, Германия, Бразилия, Холандия и Финландия. След Пловдив световните атлети ще посрещне Латвия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини