Средновековиeто оживя край Асеновград

    За четвърта поредна година в местността "Свети Трифон" над Асеновград се провежда Средновековен панаир. Началото на зрелищните възстановки на битки и дуели постави директорът на Историческия музей Иван Дуков.

    В първата възстановка на масова битка рицарите показаха техниките при нападения от века на Второто българско царство. Интересът на публиката беше приповдигнат най-вече от неочакваните обрати в тежките дуели. Една от атракциите бе сър Брейк-английски рицар от средата на 15 век, който водеше едни от най-ожесточените битки. Възстановки на схватки показаха и гостите ни от Румъния, Молдова и Сърбия, както и домакините от Клуб за исторически реконструкции „Наследство”. Демонстрация по стрелба с лък изнесоха представители от конния клуб "Фарис" и Исторически музей-Асеновград.

    Със своите майсторски творби и изделия в Средновековния панаир се включиха Янко Драгинов, Мариан Велев, Милена и Никола Петрови, Иван и Марияна Новакови и Любомир Мелинов. Средновековната забава в Асеновград ще продължи днес до 16 часа.

    Видео: Николай Шенков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини