Организират турнир по борба на името на Еньо Вълчев в Димитровград

    През 2016 година Димитровград и тукашния клуб по борба ще бъдат домакини на турнир, носещ името на Еньо Вълчев. Инициативата е на Българската федерация по борба, а датите ще бъдат допълнително уточнени, заяви шефът на федерацията Валентин Йорданов. Той бе гост на церемонията по откриването на единствения у нас бюст- паметник на олимпийския шампион. Негов автор е Благой Апостолов, а мястото му е в градинката между ЖП гарата и Автогарата. Бюстът откриха кметът Иво Димов и синът на бореца - Теньо Вълчев.

    За церемонията не успя да дойде зам.министърът на спорта Калин Каменов, както бе обявено по- рано. Тук бяха областният управител Добри Беливанов, председателят на ОбС Стефан Димитров, близки на Еньо Вълчев, бивши и настоящи борци, спортни деятели, граждани.

    Водосвет беляза откриването на бюст - паметника, който е изграден по инициатива на семейството на Еньо Вълчев и с помощта на дарения и подкрепата на Община Димитровград и Общинския съвет.

    Синът на известния спортист - Теньо Вълчев благодари на Общината за реализирането на инициативата. Надявам се, че този паметник ще  популяризира дейността на един голям мъж и спортист и ще мотивира младите към повече успехи.

    Кметът Иво Димов благодари на всички, подпомогнали реализирането на инициативата. Димитровград помни и пази спомена за този велик българин и спортист, за човека, оставил трайна следа в борбата в Димитровград, в България и по света.

    Кметът на Тополовград Божин Божинов, където традиционно се провежда международен турнир по народни борби на името на Еньо Вълчев, връчи на шефа на федерацията Валентин Йорданов плакет.

    Божинов обяви, че догодина на турнира по народни борби в Тополовград ще бъде връчван и златен пояс.

    Пристващите поднесоха цветя и венци пред паметника на Еньо Вълчев. Още снимки можете да видите на нашата страница във Фейсбук!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини