На Капитан Андреево: Спипаха пловдивско Ауди с кутии цигари в ходовите гуми

    780 кутии цигари без акцизен бандерол в ходовите гуми на лек автомобил откриха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Контрабандните цигари са открити при проверка на Ауди с пловдивска регистрация, влизащо в страната от Турция. Автомобилът е бил селектиран за рентгенов контрол, при който са отбелязани необичайни плътности по ходовата част. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на четирите движещи се гуми на автомобила, са извадени кутиите с 15 600 къса цигари от марката "ММ".

    Цигарите, собственост на шофьора и негова спътничка, са иззети. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

    Преди месец митническите служители предотвратиха два опита за контрабанда на 1 160 кутии цигари от същата марка в опасния тайник на ходовите гуми на други два автомобила, отново с пловдивска регистрация.

    Автомобилите са се движели на собствен ход с по четири ходови гуми, натъпкани с контрабандни цигари. Според митническите служители, освен че нанася щети на бюджета и легалните търговци, подобен способ за контрабанда крие и съществен риск за изправността на автомобила и безопасността на останалите участници в движението.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини