Хлапак си изгори топките докато краде стълб на EVN

    16-годишен димитровградчанин е в болница с изгаряния в областта на слабините след като се пробва да открадне железорешетъчен стълб от разпределителната мрежа на EVN. Момчето е настанено в Клиниката по изгаряния УМБАЛ "Св.Георги"- Пловдив, без опасност за живота.

    Инцидентът е станал вчера, уточниха от електроразпределителното дружество. От полицията пък посочват, че младежът, пострадал в близост до завод“ Вулкан“, им е известен и от други подобни свои прояви.

    След направената от EVN проверка на място се оказало, че основата на железорешетъчен стълб от електропровода е срязана. Вследствие на това стълбът, който не е бил под напрежение, е паднал на земята заедно с проводниците. При опит за срязване на съседния стълб от електропровода обаче извършителите попадат под напрежение. Пострадалият хлапак опитал да среже с арматурни ножици и чук алуминиев проводник, по който е имало напрежение от 220V.

    Стълбовете захранват единствено помпена ВиК станция, затова и няма битови клиенти без ток след посегателството.

    Данните сочат, че през 2014 г. EVN България е регистрирала 293 случая на кражби от въздушни и кабелни електропроводи с обща дължина 38 800 метра и кражби на трансформаторно масло. Крадат се също електромери, трансформатори, предпазители и други видове оборудване в трафопостовете. Според сметките на електроразпраделителното дружество стойността на материалните щети от кражбите е 412 000 лв.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини