Хакери откраднаха 400GB данни от топ фирма за киберсигурност

Hacking Team специализира в създаването на софтуер за онлайн шпионаж и влизане в системи, като сред клиентите й има няколко правителства и държавни агенции. Компанията е базирана в Италия, като е в списъка "Врагове на интернет" на организацията "Репортери без граници", защото нейният софтуер се свързва с няколко случая на атаки срещу учени и медии.

За сега Hacking Team не дава подробности каква е била атаката и колко данни са компроментирани. Самите хакери обаче публикуваха торент с предполагаемите данни от компанията, в който се съдържа списък с клиенти, вътрешни документи, имейл комуникация и дори сорс кодът на някои от софтуерните продукти на Hacking Team.

В документите има и разписка за 480 хил. евро от Судан, с което се опровергава твърдението на Hacking Team, че компанията не е работила с тази държава. Според организацията Human Rights Watch, суданските власти може да са използвали подобен софтуер в опитите си да потушават протестите срещу тях, като само през 2013 г. бяха убити над 170 души.

Друг документ показва плащане в размер на 58 хил. евро от Египет за достъп до портала на Hacking Team. Сред клиентите на компанията са открити организации от над 30 държави.

Hacking Team не е коментирала случилото се. Междувременно хакерите превзеха и официалния й профил в Twitter, като публикуват в него снимки на откраднатите данни.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини