Културистът, убил жена си, поиска смъртна присъда


Бившият шампион по културизъм Емил Скорчев, който получи на първа инстанция 25 г. затвор за убийството на жена си, поиска смъртна присъда от Апелативния съд.
Жестокото убийство, което потресе цяла Варна, бе извършено на 21 септември м.г. край гробищния парк в село Тополи, пред очите на дузина свидетели. Тогава 33-годишният Емил Скорчев намушка съпругата си Керанка 12 пъти с нож, защото искала да го напусне, след което се опита да се самоубие. 

28-годишната жена почина на място от остра кръвозагуба, а лекарите спасиха живота на бившия културист. 

На 14 април т.г. Варненският окръжен съд даде доживотна присъда на Скорчев, която бенамалена на 25 години затвор заради съкратения процес, по време на който убиецът призна вината си и отказа да се събират доказателства. 
150 000 лева е обезщетението за причинените неимуществени вреди и страдания, които бившият културист трябва да плати на майката на Керанка. 

Днес пред апелативните магистрати подсъдимият не даде възможност на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата срещу първоинстанционната присъда и представи в емоционална реч своите мисли, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата във Варна.

„Не искам снизхождение. Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там, където изпълняват такива“, каза Емил Скорчев в последните си думи пред съда. 

Съдебно-психиатричната и психологична експертиза установи, че 33-годишният мъж страда отшизоидно-личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие. 

Тази агресия намери израз и днес в съдебната зала на Варненския апелативен съд, допълниха от пресцентъра на съда. 

Бурна емоционална реакция у подсъдимия предизвикаха пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на Керанка, които настояват въззивният съд да потвърди както 25-годишната присъда на Скорчев, така и размера на присъденото обещетение. 

Съдебната охрана обаче предотврати ескалиране на напрежението. 

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона едномесечен срок.
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини