Набират дарения за нови уреди на скейтборд площадката в Димитровград

    Старт на първото за годината състезание по скейтборд бе даден днес в димитровградския парк "Марица". Участници от Пловдив и Димитровград мериха сили в надпреварата, като възрастта им бе от 6 до 18 години. Най-малкият участник бе Иван Христов на 6 години.

    Организатори бяха школата по скейтборд към ОП Детски и младежки център и Община Димитровград. Разпределени по двойки състезателите бяха в две групи  - за начинаещи и напреднали. Те демонстриха своите учения на различните уреди, като журито следеше за бързина и чистота на изпълнението.

    По време на състезанието се набираха дарения за закупуване на още уреди, които да бъдат разположени на скейтборд площадката в парк "Марица". От това лято тя вече е с две алеи. В края бе отчетена сумата от 33 лева.

    "Интереса към заниманията по скейтборд в последно време нараства. Има много деца, които тренират в школата, доста от тях са талантливи", сподели ръководителят й Калоян Николов. Посочи, че това е причината за нуждата от нови съоръжения за усъвършенстване на уменията.

    Победители в надпреварата при малките станаха Християн Тракелов на 8 години, който се класира първи, 12-годишната Яна Димитрова, която е втора, а третото място зае Божидар Костадинов, също на 12 години.

    При големите първи се класира Кристиян Кримов на 15 години. Второто място бе отредено за 16-годишният Илия Лозев, а двама участници завоюваха трето място - Александър Ангелов на 15 години и Георги Анев на 14 години. Наградите бяха осигурени от Детски и младежки център и от спонсори.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини