В Димитровград се молиха за всички чакани и родени ин витро бебета

Изображение 1 от 13

    Молебен за всички чакани и родени бебенца на двойки с репродуктивни проблеми отслужи Архиерейски наместник Георги Тодев тази сутрин в храм "Св.Димитър" в Димитровград. Инициативата бе част от Деня на доборото, организиран от фондациите "Искам бебе" и "Майки за донорство".

    За да подкрепят борбата за дете тук пристигнаха основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева, както и представители на фондация "Майки за донорство" Виктория Димитрова, Мариела Куртева и Валя Попова. Тук бе и психологът Красимира Иванова, която е майка на трагично загиналия Паоло от Стара Загора.Отзоваха се и общинските съветници от Димитровград Галина Чингарова, Катя Панева и Таня Делчева, а също и майки, включително и на деца, заченати ин витро.

    "Често правим такива инициативи в малките градове, защото тук хората най-много се притесняват да споделят своя проблем. Опитваме се в неформална обстановка да ги предразположим да говорят", разказа основателят на "Искам Бебе" Радина Велчева. В големите градове семействата с репродуктивни проблеми пък се притесняват да говорят за нуждата от донорска яйцеклетка при зачеването, отчете тя.

    Нашата мисия, освен да се сбъдне мечтата за дете, е и да помагаме на хората да стигнат до тази мечта, каза координаторът "Искам бебе" в региона Антоанета Стефанова. Към каузата в последните години са се присъединили и много хора, които нямат подобни проблеми, но стават "носители на добрата новина".

    На разположение на присъстващите за въпроси бяха психолози от Центъра за обществена подкрепа в Димитровград, които също дадоха рамо на начинанието.

    Благотворителен базар, здравословни храни и сокове, сладкиши, наречени за специално за бебенца бяха част от инициативата "Ден на доброто". От 17:00 часа тя продължава в село Каснаково, където ще има също благотворителен базар и музикална програма.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини