Въоръжени нахлуха във френското МВР, ранен е полицай

Френски полицай бе леко ранен с огнестрелно оръжие днес, опитвайки се да залови двама мъже, нахлули в сграда на вътрешното министерство край Париж, съобщи говорител на министерството, цитиран от Ройтерс.

Обстоятелствата около произшествието още не са съвсем ясни, но най-вероятната хипотеза е, че става дума за грабеж с взлом, каза той. Агенцията припомня, че мерките за сигурност във френската столица са особено строги след двата атентата през януари, при който ислямисти нападнаха редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" и еврейски магазин и убиха 17 души.

Полицаят попаднал на двамата мъже сутринта при редовната проверка на сградата в предградието Пантен, североизточно от Париж, пише БТА.

В нея имало и гараж на министерството, където се паркирали полицейски коли. Непознатите успели да отнемат пистолета на полицая и последвал изстрел.

Служителят на реда е в болница без опасност за живота. Засега не е ясно защо и как двамата са проникнали в сградата и дали целта им е била полицейските коли, каза говорителят. В сградата имало и учебно стрелбище за полицаи.

Миналия месец френското министерство на отбраната обяви планове за усилване на сигурността на военните обекти след кражба на експлозиви, припомня Ройтерс.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини