Френски афганец се метна от влака край Неохим, решил, че го връщат в София

Силно драматична история за въоръжен до зъби бежанец, който заплашил (намушкал) кондуктора и се метнал от влака в движение край Неохим снощи, върви от уста на уста в Димитровград днес. Слухът се подхранвал от засиленото присъствие на полицаи тази сутрин в завода.

Според пресцентъра на областната дирекция на МВР в Хасково обаче снощната случка е по-скоро комична. Става дума за напълно редовен пътник, афганистанец с френско гражданство, който пътувал за Истанбул. Когато влакът започнал да прави странни за него маневри в бригадирския град, френският афганистанец решил, че тренът се връща към София. Той понечил да скочи в движение, а кондукторът и началникът на влака се опитали да го спрат. Пробвали се да му обяснят, че тренът не се връща към София, а след маневрите ще продължи към Истанбул. Но или френският им се е оказал недостатъчен, или афганистанският. Чужденецът им показал джобно ножче като доказателство, че не е беззащитен, след което се метнал от влака. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112, а развитото въображение на димитровградчани тази сутрин написа цял роман.

“Няма задържан, защото няма престъпление”, кратко коментираха от МВР Хасково. Човекът бил с редовни документи, имал и билет, просто явно и неговото въображение се е развихрило малко повече в горещата септемврийска нощ.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини