Сдружение "Активни за гражданско общество" учредиха в Димитровград

Сдружение "Активни за гражданско общество" (САГО) представи своята дейност пред журналисти днес. Сдружението е с нестопанска цел и в обществена полза, разказа председателят му Танчо Танев. Седалището на формацията е в Димитровград.

Целите, които си поставят учредителите му са осъществяване на активен диалог с други подобни граждански формации, подпомагане при вземане на решения в обществена полза чрез предложения към държавните институции, както и прилагане на решения за усъвършенстване на демократичната система.

Според Танев, сдружението има твърдото намерение да защитава и реализира културния и цивилизован интерес на съвременното гражданско общество за адекватното му развитие. Новата структура не търси съмишленици на всяка цена.

"Имаме достатъчно привърженици, целта не е да правим огромна структура. Искаме да работим в по-малък състав, но с образовани и квалифицирани хора, хора с потенциал, които търсят развитие и искат сами да решават своето бъдеще", коментира председателят на "Активни за гражданско общество". Според него, друга от целите на формацията е да се издирят такива личности, които са готови да отстояват своята гражданска позиция за подобряване на живота в обществото.

В срещата участваха и членовете на Управителния съвет на сдружението Георги Иванов и Иванка Христозова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини