42-ма огнеборци от димитровградската служба празнуват на 14 септември

    Със 100 по-малко произшествия от началото на 2015 г. до момента в сравнение със същия период на миналата година отчитат в димитровградската противопожарна служба. През настоящата година по-голям е броя на пожарите, в които има материални загуби.

    По-спокойна е била годината по отношение на наводненията,споходили Общината през лятото и есента на 2014 г.Това показва статистиката в седмицатата на пожарната безопасност, която предхожда празника на пожарникарите -14 септември.

    Сред най-сериозните произшествия, с които е трябвало да се справят местните огнеборци тази година е бил пожара в цеха за амоняк в "Неохим" през март. Пожарът в мебелна фабрика в село Ябълково през юни и станалия преди дни инцидент в жилище на димитровградската ул. "П.Евтимий" са други от характерните произшествия за 2015-та.

    Винаги сме били отворени към гражданите и медиите за всичко, което ги интересува, сподели началникът на службата Иван Пачов в деня на отворените врати, отбелязан днес в тукашната служба. Пачов разказа, че тук работят 42-ма огнеборци, а дежурства в денонощието дават три екипа. Хората са и най-ценното в нашата служба, за тях професията е призвание, смята началникът. Затова пожелава на тях и семействата им здраве и сили.

    Запазва се интереса към пожарникарската професия и днес. Когато обявим място за него кандидатстват 10 човека, разказа Пачов. Най-новото попълнение към екипа на службата в Димитровград е на 32 години. Тукашната пожарна очаква да получи скоро добре запазен автомобил, които да попълни наличния автопарк и да подсигури работата. Той включва също така и ЗИЛ от 1978 година, който е "ветеран" сред пожарните коли и е участвал в ганесе стотици пъти.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини