Стартира културният фестивал Нощ/Пловдив

За 11-ти път културният фестивал Нощ/ Пловдив, организиран от фондация "Отворени изкуства", ще посрещне своята публика на 11 и 12 септември 2015 г. с над 100 събития на повече от 70 локации в Пловдив.

Екипът на културният фестивал „Нощ/ Пловдив“ е разработил специален Instagram профил @nightplovdiv, който ще помогне на потребителите на социалната мрежа и приятелите на събитието да се ориентират в 5те програми от 11-то издание на Нощта.

В основния Instagram профил на фестивала са публикувани 5 снимки, които представят всяка от програмите и водят към техни самостоятелни Instagram профили. Профилите на 5те теми съдържат снимки/ визии за всяко събитие в дадената програма.

Като част от медийното си партньорство, bTV и Нощ/ Пловдив организират Instagram игра, в която участниците трябва да намерят, снимат и публикуват в социалната мрежа снимка на предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години. Снимката трябва да тагва основния профил на фестивала @nightplovdiv и да съдържа хаштаг #farmnight. Потребителите, които не използват Instagram, могат да се включат в играта през Facebook. Те трябва да открият, снимат и публикуват във Facebook страницата на Нощта снимка на предмет, който е бил важен за оцеляването преди 100 години, с хаштаг #farmnight. 150 от участниците със снимка в Instagram и/ или Facebook ще спечелят награди за тяхната лична ферма. Наградите могат да се получат на локация 0 – зеления инфопункт на Нощта.

За да открият предмети, които са били важни за оцеляването на човек преди 100 години, участниците могат да изберат сами локации/ събития от програмата на Нощта или да се включат в някои от тематичните турове с гидове – Общ тур за гр. Пловдив, тур „Галерии”, „Съвременно изкуство” и „Културно-историческо наследство”. Всички турове ще започват от инфопункта - локация 0 на фестивала.

Фестивалът „Нощ/ Пловдив“ се организира за 11 поредна годна от фондация „Отворени изкуства“. Съорганизатори са Фондация "Америка за България" и Община Пловдив. 

Актуална информация и детайли за събитията и артистите в Нощта има на адрес www.night.bg и в профилите на фестивала във Facebook, YouTube, Flickr.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини